Parerea mea!



 Am citit odata ca maturitatea este definita ca momentul in care ai o parere si nu incerci sa demonstrezi celorlati  cat de buna si de utila este. Pare logic ce se spune, insa ce se intampla cu cei multi cu care interactionam zilnic si care au o parere despre orice? Se spune ca invatamantul este un sistem in cadere libera, deci ne putem folosi de asta atunci cand spunem ca nu trebuie sa ai o diploma ca sa fii medic, inginer, specialist in industria chimica sau  psiholog, bucatar, arheolog sau lacatus mecanic. Sfaturi de specialitate poti obtine de la ORICINE. 
 
Esti la o petrecere si ti s-a patat tinuta? Ei bine, te poti considera un norocos pentru ca exista cel putin 5 persoane in jurul tau care stiu cate ceva despre modalitatile eficiente de indepartare a petelor. Mai mult decat atat, intra in polemici cu ceilalti care le desconsidera metodologia. Te doare capul, ai arsuri la stomac sau schiopatezi? Poti spune usurat ca si de data asta a dat norocul peste tine. Exista cel putin 3 persoane care au tratamentul potrivit, combinatia perfecta de leacuri care ajung sa te scape chiar  si de afurisita  piatra la rinichi.

Te-a tradat cel mai bun prieten? Aici chiar nu ai de ce sa-ti faci cea mai mica problema! O sa gasesti o multime (aici nu e un numar fix ca mai inainte) de persoane care iti vor explica modalitatile prin care se leaga prietenii si felul in care evolueaza lucrurile pana la momentul critic.


Pana la urma fiecare este specialist in probleme zilnice. Ca sa supravietuim avem nevoie de cele mai bune solutii. Nu este nimic gresit in a reusi sa treci de orice obstacol pentru a-ti imbunatati calitatea vietii. Insa ce nu reusesc sa inteleg este  punctul pana la care sfaturile tale folositoare se transforma in Parerea Specialistului.


Omul a fost denumit de etologi specialist in nespecializare: stie sa zboare desi nu e pasare, stie  sa inoate desi nu e peste, stie sa sara, sa se catere, sa se comporte ca o fiinta care isi poate depasi cu usurinta conditia, totul pus in seama supravieturii.  El a evoluat astfel ca o fiinta superioara care poate supune cu usurinta lumea necuvantatoarelor. Pana la urma, a sti de toate te face mai bun, mai puternic, adaptabil in orice fel de situatii.

Probabil aici isi are originea si dorinta noastra de a parea ca avem solutii pentru orice fel de probleme. Trebuie sa demonstram cumva ca facem onoare speciei, ca suntem in lantul firesc al evolutie si ca intr-adevar suntem fiinte evoluate. Dar insusi faptul ca vrem ”sa demonstram” ceva ne arata slabiciunea. Ar trebui sa stim bine cine suntem si care ne sunt limitele. Ne putem indruma semenii, le putem da sfaturi si sugestii in continuare fara a avea aroganta ca le stim pe toate. Nu le stim si nu le vom sti niciodata pe toate. Data viitoare cand vei auzi parerea mea sa stii sigur ca si eu ma indoiesc de ce spun desi pot lasa impresia ca niciodata n-am fost mai sigura de ceva. Totul este relativ, inclusiv ce am scris mai sus. Pana la urma, nu e decat “Parerea mea”.  

 Posted by My imaginary friend 

1 comentarii:

Anonim spunea...

De regula, nu-mi expun parerile decat in cercul meu de persoane de incredere. Starnesc adeseori polemici, dar stiu ca pot face fata obiectiilor. Nu-mi place sa ma dau specialist cand, in fapt, sunt un stangaci in probleme marunte.

Trimiteți un comentariu