“Omul care nu te poate inghiti te arunca în gura lumii”


Am avut candva o cunostinta (si nu intamplator nu am numit-o “prietena” nici atunci si nici acum) care avea la purtator cele mai bombastice barfe ever. Puteam sta cu gura cascata sa ma minunez la tot ce–mi aducea la cunostinta zile intregi, ca tot nu ma consideram nici macar pe jumatate din cat era ea de “informata” si cu cat avansa mai mult in barfaceala, cu atat ma consideram mai inocenta sau mai oarba. Cu tipa asta insa am fost cea mai precauta ce porumbei lansez din gurita, caci cine barfeste cu tine, barfeste si despre tine si apoi puteam sa nu spun nimic eu, ca ea,avand o constitutie atat de solida in domeniu, putea inventa vrute si nevrute si pe seama mea incat sa ma faca si pe mine interesanta in ochii altora. Oricum vorbim despre o persoana care si-a pierdut popularitatea la fel de repede cum probabil si-a pierdut virginitatea. 

 Si apoi ma gandeam ce e barfa...Pai barfa imi pare cea mai usoara cale de acces intr-un grup. Pe langa faptul ca e de la sine o maniera activa de socializare, ea e portita care deschide facil usa multor bisericute si alimenteaza slabiciunea oricarei persoane care are in mod sigur o latura triviala si spongioasa, inclinata spre acumulat prostioare inutile despre altii. Caci este clar ca atunci cand propria-ti viata iti nemultumeste standardele hollywoodiene, iti oferi singur placerea de a te bucura de necazul sau neajunsurile altora, asa incat in ierarhie (pe trepte inferioare, bineinteles) sa mai adaugi alte ramuri de nevertebrate mai nefericite de soarta decat tine. Desi se poate spune ca o barfa poate fi si apreciativa, sunt 100% sigura ca ceea ce toti catalogam BARFA are in prin plan mai mult natura ei depreciativa, critica, invidioasa, defectuoasa, marsava, infama, calomnioasa,murdara, etc.

 

De multe ori suntem in posesia unor informatii care ne transforma intr-o bomba cu ceas: daca nu spunem macar unei persoane ceea ce stim, explodam! Tic-tac!Tic-tac! Si uite asa, barfa devine o nevoie-vitala, as putea spune. Dar atunci cand nevoia se transforma in obisnuinta, o  situatie izolata denatureaza in caz clinic si pe o fosta persoana cerebrala i se pune central pe fruntisoara nepatata pecetea de “BARFACIOS”.

 

Ne consolam mereu :”Barfim, deci suntem sociabili!” si la capitolul asta partea feminina a omenirii bate la punctaj partea masculina, caci cu certitudine asta e unul din motivele pentru care exista termenul de gaite si nu gaiti. Femeile au mai mult timp liber si un debit verbal mult mai dezvoltat decat monosilabicul repertoriu al barbatilor care sufera (pe langa altele) si de lene incat sa deschida gura pentru tot felul de prostioare sau care prefera sa-si investeasca pretioasa energie in ridicarea halbei de bere decat sa fie ramura din “telefonul fara fir” a tot felul de cancanuri care nu-i lezeaza direct universul limitat si pazit cu strictete de gladiator :) De la un tip nu vei auzi decat barfe de genul : “Ai vazut-o pe tipa aceea?Foarte tare, frate!!!” sau “Am salariul mai mare decat X” sau “Ai vazut masina lui Y? A iesit cea mai sigura masina anul trecut-Buna investitie!” . Total lipsita de malitiozitate, o femeie ar schimba cu mult acest banal scenariu si ar scoate adevarate stiri soc : “Ai vazut-o pe panarama aceea pe tocuri prea inalte de zici ca se impiedica si decolteu de parca zici ca merge la radiografie? E o parasuta, fata! Am auzit eu cum il saluta pe vanzatorul de ziare din colt...” sau “Ai auzit ce salariu baban are noul angajat? Daca nu e fiul administratorei, apoi sa nu-mi spui mie pe nume!”sau “Doamne, ce culoare naspa si-a luat la masina; se vede cat colo ca e prea mare leasingul de nu si-a permis o alta optiune sau sigur si-a bagat coada nevasta sa cu gustul ei de doi lei”...

 

 Testele psihologice sunt smechere si ne testeaza; ne intreaba de cateva ori pe parcursul unui chestionar daca “barfim”. Raspundem prima data cu inocenta ca “Nu prea! Nu ne intereseaza pe noi “din astea”. Apoi intrebarea revine si ne vin prin cap cateva situatii cand nu am prezentat chiar obiectiv niste evenimente si raspundem”Uneori, dar ne pare rau dupa”. Chestionarul simte ca nu a ajuns la esenta adevarului si mai aduce in prim plan intrebarea inca o data: “Barfiti?” vine si raspunsul nostru “Da, barfesc!!! Si ce e cu asta?! Nu ma pot abtine si nu e corect sa nu  stie si altii ce stiu si eu!!!”

 

Pestele se prinde cu navodul si omul cu vorba, dar tine cont ca inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.


Posted By L

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu