Pentru cei care iubesc inceputurile


"E frumos orice inceput in dragoste. Si daca orice inceput e frumos, inseamna ca toate inceputurile in dragoste sunt frumoase. N-ar trebui, oare, sa avem mai multe inceputuri?

                                                                                               Elefterie Voiculescu

Rar mi-a fost dat sa intalnesc o persoana care sa nu accepte ca inceputul oricarei iubiri e, pur si simplu, adorabil. Fie ca e vorba de o indragosteala de moment, de o aventura patimasa sau de o iubire adevarata. Si nu cred sa existe vreo inima care sa nu se fi lasat prada acestei trairi.

De inceputurile relatiilor, trecute sau prezente, o sa ne amintim mereu cu zambetul pe buze si o sa fie dor de fiecare in parte. Si asta pentru ca:






Inceputurile sunt, de regula, dulci. Atat de dulci incat, unele, te pot conduce usor pe drumul dependentei. Si daca picioarele nu-ti sunt bine infipte in pamantul ce se invarte haotic in jurul tau, ai sanse mari sa devii un diabetic. Tremurande de emotii, de atingeri intamplatoare si de sarutari furate timide, inceputurile pot fi foarte dulci.

Inceputurile pot fi extrem de patimase. Atat de patimase incat te poti trezi dimineata cu semne vizibile ale pasiunii starnite viclean. Si nu vorbesc de respiratii sacadate, de pupile marite involuntar. Ci de acele dorinte inabusite ce isi gasesc locul pe gatul rosiatic. Sau de buzele muscate lacom cu o pofta nebuna de amor. Sau de atingeri indraznete ce starnesc vapai in suflet. Si de nu ai timp de explicatii, ai face bine sa-ti infasori esarfa in jurul gatului si sa-ti privesti vinovat papucii. Caci inceputurile patimase sunt irationale, pacatoase.

Inceputurile sunt mereu frumoase. Atat de frumoase, incat, totul pare posibil, natural, usor. Si cum fiecare alint porneste din convingerea de a fi gasit jumatatea mai buna, zambesti mai des, vorbesti mai mult, dormi mai profund, transpiri mai des si iti faci un obicei, suparator, din a canta sub dus. Apetitul culinar te paraseste revoltat, dar te cuprinde in brate pofta nebuna de giugiuleli, alintaturi, dulcegarii. Prin ochelarii roz, inceputurile nu se vad altfel decat frumoase.

Inceputurile sunt si dificile. Nopti de nesomn, tresariri zadarnice la fiece zgomot ce aduce a ton de apel, dorinte reprimate de a nu arata de timpuriu ceea ce simti deja. Rabdarea ti-e pusa la grea incercare, caci fara voia ta, te trezesti cu gandurile captive. Dar te abtii, de teama sa nu fii perceput vulnerabil, insistent, ridicol. In incercarea de a te elibera, iti impui ca doza optima de rabdare - 5 mesaje scurte si concise si doar un telefon seara. Atat de dificile sunt unele inceputuri, incat daca astepti prea mult, risti sa pierzi toata distractia.

Dar inceputurile pot fi si paguboase. Atat de paguboase pot fi unele inceputuri, incat incepi sa-ti cheltui economiile si sa-ti sacrifici prietenii. Primele intalniri te indeparteaza viclean de persoanele cu care obisnuiai sa-ti petreci clipele libere. Descoperi locuri vechi ce iti erau interzise in perioada in care erai celibatar si ai preocupari dintre cele mai ciudate. Cum ai tendinta de a-ti petrece mult timp cu jumatatea ta mai buna, un bun prieten va fi sacrificat si un al doilea “neglijat” - concluzie intarita si de cercetatori. Atat de paguboase sunt unele inceputuri, incat in euforia primelor intalniri, apar si primele stangacii.

Rar mi-a fost dat sa intalnesc o persoana care sa nu accepte ca inceputul oricarei iubiri e, pur si simplu, adorabil. Scriu acum despre inceputuri caci, pentru prima data, azi m-a sunat de doua ori.

Posted by Suflet blond

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu