Esti suficient de inteligent pentru lumea asta?Cand iti dai seama si pui stampila de “om inteligent” pe interlocutorul tau ? 

  • Sa fie atunci cand iti dai seama ca nu rade la glumele tale insipide? 
  • Sau cand te uiti la tinuta sa si nu vezi nici o eticheta a firmei atarnand?
  • Sau cand epuizand (tu) arsenalul de glume deocheate si bancuri rasuflate il inviti la o tigara, dar refuza pretextand ca nu fumeaza (doar e o persoana inteligenta si stie ca fumatul dauneaza grav sanatatii!)? 
  • Sau cand comentezi tot felul de cancanuri si il surprinzi ca face analiza psihologica a comportamentelor denigrante ale oamenilor? 
  • Sau pur si simplu cand te abandoneaza pentru ca esti “out of his league” ?

Oricum nu te lua dupa marimea capului, pentru ca de multe ori o coafura bine tapata te induce in eroare si asta fara sa ai ocazia sa auzi sunetul de sec!


Am facut un mic research printre persoanele inteligente din jurul meu :) – nu te ofusca daca nu ai fost chestionat, e doar din cauza ca s-au strans oricum o groaza de opinii. Am ajuns la modesta concluzie ca toti suntem inteligenti – atunci cand ne punem interlocutorul sub reflector si incercam sa-l catalogam,  avem oricum anumite standarde si tot ce egaleaza sau ne depaseste aceste standarde se incadreaza clar in randul “Inteligentilor”.  Ceea ce e mai deprimant e faptul ca nu mai putem face nimic daca nu suntem suficient de atleti incat sa ne aruncam peste anumite stafete, pentru ca inteligenta este nativa – ori o ai de cand ai fost bebelus, ori n-o ai. Te poti munci o viata intreaga sa acumulezi informatii noi, dar nu faci decat sa plusezi la capitolul “Desteptaciune”.

Intrebarea este: Ne place sa avem prin preajma oameni inteligenti? Eu cred ca este ca in cazul brocoliului in mancare – stii ca este sanatos, contine o groaza de minerale, dar din cauza gustului, il cam eviti. Nu degeaba se spune ca cine se aseamana se aduna. Suntem obisnuiti sa ne organizam in turme cu filtru IQ – aproximativ cu aceleasi valente, pentru ca relatiile interumane de durata nu rezista daca diferenta ar pune in raport de inferioritate una din componente .

Partea proasta la faza cu inteligenta este ca intretinerea ei este foarte costisitoare; trebuie s-o hranesti toata viata si sa dovedesti abilitati cameleonice in toate situatiile, caci in caz contrar iti pierzi automat drepturile de proprietar. Cum stii daca mai esti inca in garantie? Observa ochisorii mari ai persoanelor din jur si vezi de exprima un “WOW” la spusele tale sau starnesti o reactie de “HAHAHA” – daca macar una din cele 2 este bifata, atunci e clar ca inca ti se mai invart rotitele si iti pica fisele la timp si uneori marchezi si Jackpot!


 
E bine de avut in vedere una din calitatile omului Inteligent: Viclenia. Este intr-atat de smecher si cu mustatile atat de fine, incat depisteaza la timp orice capcana a ridicolului si cu agilitate de pantera le evita fara probleme; asa ca aviz eventualilor critici! Daca o persoana nu danseaza la o petrecere, nu inseamna ca nu e funny, ci doar inteligenta – isi stie potentialul si nu alimenteaza buna dispozitie a celorlalti specialisti in ale miscarilor ritmice pe acorduri melodice.  Prea putin conteaza acest exhibitionism in public, daca atunci cand vine vorba de sustinerea unor convingeri functioneaza ca un aparat de popcorn ce arunca in stanga si-n dreapta cu idei care mai de care originale!


Si acum sa-mi spui tu mie: esti suficient de inteligent pentru lumea asta?


Posted by L

1 comentarii:

Anonim spunea...

Poate n-oi fi eu din categoria "inteligenti", dar sigur pot recunoaste un articol scris inteligent. Iar acesta este unul dintre ele. Sunt curios pe cine ai analizat atunci cand ai tras concluziile.
Iti doresc inspiratie.

Trimiteți un comentariu