Reteta fericirii


 
Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 2
Timpul de preparare: Cat un preludiu
Timpul de gatire: Cat il tine pe EL
Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:

·         Una bucata felie de viata

·         Carne proaspata

·         Alcool

·         Morcov

·         Lamaie

·         Salata

·         Piper

·         Sare

·         Otet

 

Mod de preparare:

 

          Se ia una bucata felie de viata cotidiana; se adauga cu indulgenta un praf piperat de situatie de criza si cateva uncii bune de alcool cu posibilitatea alterarii in violenta domestica.

          Se separa masculul de toate ingredientele sale siropoase si se decoreaza cu un morcovel in partea dorsala.

Asfel impanat, se marineaza din belsug preparatul cu otet si multa sare pe rana si se cronometreaza toleranta si indulgenta la parametrii ridicati de suferinta.

Se pune intr-un vas de iena (transparent, bineinteles) si care se poate incinge usor, o fleica de carne proaspata, de preferinta de puicuta si daca se observa neomogenizarea celor 2 compozitii, a se pastra cu incredere masculul dospit, caci puicutei ii este expirat termenul de garantie, cu siguranta.

Preparatul obtinut, se introduce la cuptor, fara a se unge cu miere, ca sa nu se arda de atata dulcegarie,dar se stropeste cu dusuri reci de zeama de lamaie – doar pentru a se testa chimia.

Se lasa la foc mocnit pana se parpaleste pe ambele parti si asuda untul, dupa care treptat se intensifica flacara pasiunii, pana se rumeneste pe ambele parti. Se incearca cu furculita sa se vada daca musteste inca in sange sau e numai bun de servit.

Inainte de degustare, se aseaza fripturica pe un pat neted de salata si se portioneaza atent – dar cum nu vrei sa imparti cu altcineva talentul tau culinar si deliciosul preparat, iti ramane tot tie :)

 

Pofta buna!

 

P.S. – Daca reteta iti lasa un gust placut, poti pastra ingredientul magic: Mielul, dar daca nu agreezi carnita de miel, o poti incerca pe cea de bou sau de ce nu , de armasar (=calut) ca tot e la moda acum, dar sunt sigura ca odata ce ai gustat din miel, te vei intoarce tot la o dieta cu el si numai cu el ;)
 
 
Posted by L

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu