Despre prietenie


Odata am facut marea greseala sa renunt la prietenie in favoarea iubirii. Credeam ca fericirea trebuie sa doara si mi-am refuzat orice simtamant ce ma ademenea  sa gandesc contrariul. Nu stiam atunci ca iubirea adevarata nu iti cere sa renunti la parti din tine, ci te accepta intru-totul. Dar am descoperit curand ca in timp ce iubirea se strecoara sireata pe geam, prietenii nu  inchid  nicicand usa in urma ta, ci o lasa mereu intredeschisa. Cand iubirea capata accente hidoase, imbraca  haina capriciilor si loveste cu manie, prietenia nesocoteste dorintele hulpave si  dojeneste gelozia. Cand iubirea devine un camp de bataie, prietenia iti e adapostul ravnit unde te cuprinde in brate linistea. In timp ce iubirea iti rapeste gandurile, prietenia nu-ti amana judecata . Prietenia iti ofera dezinteresat, pe cand iubirea iti arunca doar resturi.  




De cele mai mult ori, prietenia e gura de aer  pentru care te agiti cand esti pe cale sa te ineci sau pansamentul pus pe ranile ce sangereaza sau lumanarea ce arde mocnit in intunericul patrunzator. Prietenia nu prinde contururi din obligatie sau din constrangeri, ci din fericite asemanari, din intamplatoare intalniri si din lucruri marunte. Se castiga greu, dar rezista si celor mai apasatoare  incercari. E poate la fel de fragila ca iubirea, dar cu siguranta  mult mai puternica.

Tocmai de aceea, prietenii nu iti frang inima, nu te fac sa suferi. Nu tin secrete, ci iti vorbesc sincer si  dezinteresat despre cei sau cele ce te inconjoara. Nu iti cer favoruri fara a-ti oferi, in schimb, siguranta. Nu iti tradeaza increderea, pentru ca sunt sinceri.  Nu te parasesc cand iti e lumea mai draga, ci stau pe capul tau pana te hotarasti sa o apuci pe calea buna. Prietenii adevarati sunt cei cu care imparti si zambete si lacrimi, sunt cei care te povatuiesc, te ajuta si te accepta indiferent de situatie.  Prietenii adevarati sunt cei cu care vorbesti doua ore la telefon, dupa multe luni de tacere.  Te bucuri intotdeauna cand te revezi cu un prieten, indiferent daca au trecut 5 minute sau 5 ani.  
La finalul zilei, prietenia implica interactiune, reciprocitate, dorinta, cunoastere, egalitate, sinceritate, fidelitate, compatibilitate, demnitate, afectiune, respect, incredere, grija, fericire, moralitate, simplitate, cinste, verticalitate, curaj,  sentimente, loialitate, sustinere, acceptare, caldura, putere,  preocupare, responsabilitate, ascultare, impartasire, longevitate, indrazneala, jovialitate, desfatare, umor, noroc, mangaiere, emotie, modestie, spontaneitate, dezvoltare  si iubire.   



PS: Pentru cei si cele care mi-au oferit umarul sa plang de fiecare data cand mi s-au inecat corabiile. Multumesc sincer.
 
Posted by Suflet blond

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu