Reputatia


“Caracterul este precum un copac, iar reputaţia precum umbra lui. Umbra este ceea ce credem despre el, dar copacul este cel adevărat” – Abraham Lincoln

 Reputaţia este caracterul minus ceea ce ai fost prins făcând” –Michael Iapoce .

 “Sub cele mai multe statui zace o reputaţie” – Nicoale Iorga .

  Reputaţia e o născocire proastă şi înşelătoare; dobândită adesea fără merit şi pierdută fără nicio vină” – William Shakespeare – “Othello”

 


Reputatia e ceva ce toata lumea are, reflectata in ochii celor din jur si fiecare se straduieste sa o tina cat mai aproape de polul pozitiv al codului moral.

E ca o floare ce trebuie udata si ingrijita, dar prima furtuna o distruge iremediabil si nu o mai aduce niciodata la forma initiala de maxima sanatate si frumusete plenara.

Pazita cu sfintenie de mii de filtre-laser, mai ceva ca o pictura de Da Vinci in Muzeul Luvru, odata ce a cazut pe mana unor hoti, niciodata nu mai stii de ai de-a face cu forma originara impecabila sau doar cu o patetica si tradatoare copie.

Usor condimentata sau gretos de dulce, felul unei reputatii poate fi mancarea ingerata cu usurinta si placere de o categorie de epicurieni sau masa fortata a unei anorexice.

Tacuta si discreta, ea e biletul de intrare in marele spectacol al vietii unde, in caz ca dispui de multe insemnari positive, iti este rezervat un loc VIP ori, dimpotriva, un loc obscur, alaturi de pleava societatii.

Asemenea unui acrobat care daca se dezechilibreaza putin, publicul ii va fi neiertator si actul nu ii va mai putea fi apreciat, reputatia fie se clatina, fie ramane teapana pe sarma in perfect echilibru.

Tinta ca la dartz pentru complimente sau barfaceli de tot soiul, cu reputatia ori nimeresti centrul, ori iei lectii la infinit pentru a-l nimeri.

Intangibila, dar totusi contemporana, reputatia este ca o pusculita in care se agoniseste de-a lungul vremii monede mai valoroase sau mai putin valoroase; la sfarsit iti vei da seama daca economia te ajuta sa platesti birul (acceptul in Eden).

Aviz amatorilor de incognito: claditi-va o reputatie, pentru ca anonimatul e mai rau decat o reputatie proasta!!! :)

 
Posted by L

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu