Miros suspect intr-un cartier marginas


   Incredibil! Cu suficient de multe zile inainte de sfintele sarbatori de Paste, incat orice gospodina precauta isi poate face timp intre doua spalari de geamuri cu otet sa se imbranceasca cu alte sute de femei disperate si ele in cautarea de atatea “specialitati” preparate “ca la mama acasa” prin super si hyper-marketuri, dintr-un bloc marginas al urbei s-a identificat un suspect miros de ...cozonac.

 

La prima senzatie s-a dat ignore si s-a aruncat vina pe simularea postului care facea ca orice miros sa para o Mecca culinara, dar la mai multe sesizari, lumea a devenit de acum alarmata : “Unde Dumnezeu vom ajunge in ritmul asta? Cu asa regres, cum vrem sa intram in spatiul Schengen?” Multi au zis ca, evident, e vorba de vreo nostalgica dupa vechiul regim si ca nu e prima abatere disciplinara! Aceeasi gospodina cu basmaluta inflorata a fost vazuta de curand hoinarind pin cartier in vederea gasirii unui dozator de umplut sifoanele.

 

Pentru eliminarea oricarui dubiu, o echipa de reporteri s-a deplasat la fata locului si a intervievat-o pe casnica cu zel. In mod total surprinzator, intervievatorii au descoperit ca femeia nici macar nu este casnica si ca lucreaza uneori si tura de noapte . Chestionata asupra motivatiei, femeia a dat-o in balbaiala: cum ca nu are tinuta casual de mers la shopping, cum ca daca pleaca de acasa pierde telenovela si nu se justifica investitia facuta intr-un televizor in bucatarie, cum ca a gasit intr-un oracol din copilarie reteta de la bunica ei, cum ca vroia sa-i faca in ciuda vecinei care se da mereu cu parfum de vanilie, etc.

 

Oricum, individa a fost amenintata ca va plati dublu factura de la gaz in caz ca mai continua cu astfel de activitati contaminatoare pentru tanara generatie care poate fi in pericolul de a se “salbatici” urmand modelul mamei si sa stea la cratita in loc sa bata maidanele si mall-urile cu scopul nobil de socializare si exersarea articulata a invectivelor si trivialismelor specifice varstei.

 

Gospodinei i s-a dat numai un avertisment in urma plangerilor facute de colocatari, dar este tinuta sub observatie si in caz ca se depisteaza cel mai mic iz de drob sau sarmalute venit din apartamentul dumneaei, sa fie aspru pedepsita si sa se invete minte ca la anu’ sa nu mai practice aceste obiceiuri nesanatoase si preistorice!
 
 
Posted by L

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu