Relatiile cu rudele capatate - socrii



Suntem asa de diferiti si atat de recunoscatori pentru ca ni s-a oferit aceasta diversitate , dar totusi exista cateva aspecte pe lumea asta care ne uniformizeaza si ne amintesc ca apartinem aceluiasi regn inteligent. Relatia cu rudele prin alianta, mai precis cu SOCRII, sunt peste tot identice, orice ar vrea sa spuna aparentele.
 
Oriunde pe mapamond, se asista la o continua joaca de-a soarecele si pisica, in conditiile in care SOCRUL/SOACRA este cea care tine sfoara soricelului si se joaca cu psihicul lui pana cand “victima” lesina de teama inainte de a-l servi ca cina. Este clar o situatie in care noului venit in familie ii sunt testate cu abilitate toleranta la stres si capacitatea de a prevede orice obstacol in inocente lingvistice.

Impamantenita opinie ca primele 10 minute conteaza decisiv pentru conversatia viitoare este puternic zdruncinata de evolutia de carusel a comunicarii cu viitorul “parinte prin alianta” pentru care o viata intreaga de om nu-i este suficienta pentru a da un verdict pozitiv sau a se lasa cucerit de cel care incearca cu sfiala sa-si faca loc si-n sanul familiei, dupa ce si-a castigat loc in inima odraslei de pret a acesteia.
 
Avand o varsta prea frageda pentru a fi in confortabila pozitie de Inchizitor – Socru, o sa-mi folosesc experienta din cealalta tabara in slujba celor care nu au facut inca marele pas sau nu au oficializat relatia cu consoarta in fata celor ce i-au dat viata si a a caror munca pana la preluare va fi sau nu apreciata la justa valoare.

 
Iata cateva observatii:

·         Nu trebuie sa cazi in plasa cu amabilitaturi, adica nu manca mult, pentru ca se va trage inteleapta concluzie ca maica-ta nu gateste bine (si, eventual de nu ai colacei de bunastare, ii intaresti banuiala) si nici nu goli paharul de alcool, pentru ca vei avea pe frunte toata viata ta stampila de “betivan notoriu” – orice depaseste 100ml e abuz si indica o dependenta tinuta cu greu in frau.

·         Iti este permis sa faci complimente la adresa materialului genetic transmis fructului iubirii lor,viitoarea ta sotie, dar ai grija sa eviti orice argou, aluzie sexuala sau fraza ce denota mistocareala si te tradeaza ca ai stat mai mult cu “vagabontii” pe maidan decat la biblioteca in tinererile tale

·         Nu te arunca in tehnici moderniste de comunicare cu exces de tutuiala, chiar daca esti invitat sa o faci – cum ti-am mai spus, acestea sunt doar capcane pentru creduli – nu vrei sa ingrosi randurile lor! Si apelativul “mama”, “tata” va fi highly appreciated, atata timp cand copilului lor ii este foarte limpede ca nu are decat o mama si un tata si nu trebuie la randu-i sa repete schema cu “cuscrii”

·         Nu mentiona niciuna din bolile copilariei, nici macar varsatul de vant, pentru ca un-doi li se va contura in minte imaginea unor nepotei care vor duce mai departe natura ta bolnavicioasa si cine stie ce alte handicapuri fizice!

·         Ai voie sa vorbesti cu un ton moderat, aproape plictisitor, cu pareri neutre, fara sa te implici in polemici pe teme religioase, politice, vreme sau “de viata”. Nu vei avea niciodata dreptate!
 
 

·         Nu incerca sa pari ceea ce nu esti, pentru ca te miros din prima daca pretinzi ca ai nu stiu ce slujba banoasa si tu nu esti decat  in stare sa iei un diamant microscopic, sa conduci o masina autohtona si sa ai o amarata de garsoniera si astea nu fara efort, pentru ca o inhami si pe biata copila la rate lunare pana veti sarbatori nunta de argint.

 

 
 
Ar fi multe de adaugat, dar eu zic sa te bucuri de spectacol si sa lasi gladiatorii sa-si duca lupta pana la final, caci in mod sigur tu vei fi cea care va ridica sau nu degetul de clementa pentru cel care nu va mai parea asa un erou din rafuiala titanilor si-l va pune pe celalalt pe un piedestal- si mai pun si pariu ca cel care te iubeste mai mult va lasa de la el! ;)

 

 

Posted by L



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu